You are currently viewing Webbinarium: Steg mot ett EFFEKTivare elnät

Webbinarium: Steg mot ett EFFEKTivare elnät

Webbinarium: Steg mot ett effektivare elnät

Webbinarium: Steg mot ett EFFEKTivare elnät

Vi är många som pratar om effekt- och kapacitetsbrist och hur det påverkar samhällets möjligheter till utveckling, men vad görs konkret för att lösa utmaningarna?

Därför vill vi inom projektet Live-in Smartgrid visa upp exempel på faktisk handling och har bjudit in Energimarknadsinspektionen (Ei) och projektet Autoflex som ska berätta om sina insatser på området.

Först ut är Ei som informerar om sitt arbete med tariffer för ett effektivt nätnyttjande, där bland annat effekttariffer ingår. Genom effekttariffer får kunden större möjlighet att påverka räkningen i slutet av månaden genom att planera och styra sina uttag. Det tillsammans med flexibilitet gjorde att projektet Autoflex föddes, vilket skapar en perfekt övergång till Sala-Heby Energi, Ngenic och Uppsala universitet att berätta mer om projektet Autoflex. De kommer visa hur de arbetar för att helt automatiskt styra undan användning av el för att på så sätt nyttja elnät så effektivt som möjligt och därmed få så stor nytta av effekttariffer som möjligt, både för kunden och för elnätsägaren.

Föredrag och samtal modereras av Live-in Smartgrids projektledare Therese Fernlund från STUNS Energi.

Självklart kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till talarna.

Varmt välkommen!