Du kan bidra till framtidens elnät!

För att lyckas med klimatomställningen behöver vi få bättre förståelse för behovet av el. Målet med Live-in är att undersöka olika elanvändares vanor för att bidra till att forskningen inom smarta elnät går framåt. Du som elanvändare kan alltså hjälpa till genom att dela information om din elanvändning.

Alla elanvändare kan bidra, men de som kan hjälpa till allra mest är den som äger en fastighet eller en elbil,  privata fastighetsägare och företag med en fysisk verksamhet. Verksamheter som kan vara avgörande för omställningen är sådana som drar större mängder el. Exempelvis mataffärer, företag med tillverkning och kontor.

Vad händer när jag går med i Live-in Smartgrid?

Genom att gå med i Live-in Smartgrid delar du din elanvändningsdata med oss. Datat används för att förstå mönster i elanvändningen i samhället, för att sedan kunna förstärka nätet och göra insatser där det verkligen behövs. Live-in Smartgrid samverkar med exempelvis forskare och samhällsviktiga aktörer som som undersöker mönster och kan se till att nya lösningar utvecklas.

När du går med i Live-in Smartgrid delar du din eldata anonymt. All mätdata anonymiseras och hanteras enligt GDPR, vilket garanterar att ingen kommer att kunna identifiera vilken data som är din.